امروز
يکشنبه 1403.10.2
Iranian Construction Engineering and Management
امسال هر ۶حوضه آبریز اصلی کشور با افت بارش نسبت به مدت مشابه سال گذشته و نسبت به دورههای درازمدت ۴۹ سال اخیر مواجه شدهاند
آخرین آمارها بیانگر این موضوع است که از ابتدای سال آبیجاری تاکنون، ۷/ ۳۶ میلیمتر باران در کشور باریده است. ارتفاع کل ریزشهای جوی در سال آبی جاری (اول مهر ۹۶ تا ۲۷ دیماه) بالغ بر ۷/ ۳۶ میلیمتر است که نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته (۹/ ۵۴ میلیمتر) حدود ۲/ ۳۳ درصد کاهش را نشان میدهد. بهگزارش پایگاه خبری اتاق ایران، بارندگیهای ۱۱۷ روز نخست سال آبی جاری در حالی نسبت به دوره مشابه در سال آبی گذشته افت شدیدی را تجربه کرده است که این میزان بارندگی نسبت به میانگین دورههای مشابه درازمدت ۴۹ ساله (۹۵ میلیمتر) حدود ۴/ ۶۱ درصد کاهش داشته و بهمراتب شرایط بدتری را نشان میدهد.
بررسی بارندگیهای سال آبی جاری به تفکیک حوضههای آبریز اصلی نیز نشان میدهد امسال هر ۶حوضه آبریز اصلی کشور با افت بارش نسبت به مدت مشابه سال گذشته و نسبت به دورههای درازمدت ۴۹ سال اخیر مواجه شدهاند. در این میان بیشترین افت بارش نسبت به سال گذشته مربوط به حوضه آبریز «مرزی شرق» با ۳/ ۷۲ درصد کاهش و کمترین آن با ۹/ ۴ درصد کاهش مربوط به حوضه آبریز «دریای خزر» بوده است. از سوی دیگر بررسی بارشها به تفکیک ۳۱ استان کشور نیز نشان میدهد در ۱۱۷ روز نخست سال آبی جاری، فقط بارندگی در ۷ استان شامل استانهای بوشهر، سیستان و بلوچستان، فارس، کرمان، گلستان، مازندران و هرمزگان نسبت به سال قبل بهبود داشته که البته این مساله نیز تا حد زیادی ناشی از افت شدید بارندگی این استانها در سال قبل بوده است، چراکه با وجود افزایش بارندگی این استانها در سالجاری، هنوز بارشهای آنها نسبت به میانگین درازمدت افت قابلملاحظهای دارد، همچنین این گزارش نشان میدهد بارندگی در ۲۴ استان باقی مانده در سال آبی جاری، بین ۱۰ تا بالای ۸۷ درصد افت کرده است. براساس آمارهای منتشر شده از سوی دفتر مطالعات منابع آب ایران، حجم کل بارشهای کشور از اول مهر تا ۲۷ دیماه معادل ۶۰ میلیارد و ۴۸۳ میلیون مترمکعب بوده که نسبت به حجم بارشهای مدت مشابه در سال آبی گذشته حدود ۳۰ میلیارد مترمکعب کاهش یافته است. افت شدید بارندگی در سالهای اخیر، همواره افت سطح آب در مخازن سدهای کشور را نیز به دنبال داشته است، بهگونهای که آمارهای اخیر وزارت نیرو نشان میدهد فقط ۴۱ درصد از حجم مخازن سدهای کشور آب دارد. در همین خصوص مدیرعامل آب منطقهای تهران در گفتوگو با «ایسنا»، گفت: براساس آمار میزان بارندگی در تهران ۳۵ میلیمتر بوده که نسبت به سال گذشته ۶۶ درصد منفی شده است؛ همین مساله وخیم بودن شرایط سدهای تهران را نشان میدهد. محمدرضا بختیاری گفت: حجم مخازن سدهای استان تهران نسبت به سال گذشته ۱۶ میلیون مترمکعب منفی شده است. بهگفته وی سال گذشته میزان ارتفاع ذخیره برف در تهران ۵/ ۱ متر بود که امسال تقریبا ذخیره برفی صفر است و باتوجه به اینکه سدهای تهران رژیم برفی دارند و عمدتا تا تیرماه از ذخیره برفی استفاده میکنند، این موضوع نگرانیهایی را بهوجود آورده است. وی با بیان اینکه وضعیت بارندگیها امسال در استان تهران مطلوب نیست، تاکید کرد: برای رسیدگی به این بحران جلسات متعددی را با شرکت آب و فاضلاب برگزار کردهایم تا بتوانیم بدون هیچ مشکلی تابستان سال آینده را پشتسر بگذاریم.
آرشيو اخبار سايت...