ثبت نام | ورود
English
امروز دوشنبه 1403.10.3 Iranian Construction Engineering and Management
صفحه اصلی
تولید آلومینیوم در چابهار با مشارکت ایران و هند
به گزارش اقتصادنیوز، در حالی روز گذشته در نشست مشترک تجاری بازرگانان ایران و هند سند همکای نفتی این دو کشور به امضا رسید که مبنی بر آن قرار شد در بخش‌‌های مختلف صنعت نفت و گاز و پالایشگاه همکاری‌هایی صورت بگیرد. این در حالی است که هیاتی که وزیر انرژی هند را همراهی می‌کنند، نمایندگان صنایع مختلف این کشور نیز محسوب می‌شوند. بر همین اساس مدیرعامل بزرگترین شرکت آلومینیوم هند خواهان همکاری با ایمیدرو در زنجیره صنعت آلومینیوم ایران شده است.

در حالی که سال گذشته هم هند خواستار ساخت کارخانه ذوب آلومينيوم در ايران شده بود اما با این شرط که سوخت با قیمت ارزانی در اختیار آنها قرار گیرد. در آن مقطع منابع هندی گفته بودند شرکت ملي توليد آلومينيوم هند (نالکو) به‌عنوان نخستين سرمايه‌گذاري خارجي خود در‌ نظر دارد، 8.2 ميليارد دلار براي ساخت يک کارخانه ذوب و تاسيسات توليد نيرو در ايران يا عمان سرمايه‌گذاری کند و اين سرمايه‌گذاری به اين بستگی دارد که کدام کشور سوخت با قيمت پايين‌تری پيشنهاد کند.

با این حال در پی سفر وزیر انرژی هند تاپان کومار چاند، مدیر عامل شرکت نالکو در دیدار با رئیس هیات عامل ایمیدرو، جمعی از مدیران این سازمان و مدیران ایرالکو و آلومینای ایران از آمادگی نالکو برای همکاری مشترک در صنعت آلومینیوم ایران خبر داده و گفته است: تمامی زنجیره این صنعت از معدن بوکسیت تا آلومینا و تولید آلومینیوم زمینه همکاری دو طرف خواهد شد.

به گزارش ایمیدرو، او با اشاره به ظرفیت 2.3 میلیون تنی تولید پودر آلومینا در این شرکت گفته است: تا دو ماه آینده یک میلیون تن دیگر به ظرفیت تولید آلومینا نالکو افزوده می‌شود. نالکو در حال حاضر 1.2 میلیون تن آلومینا به بازارهای مصرف صادر می‌کند.

او یادآور شد: تاکنون قراردادهایی برای تامین مواد اولیه با شرکت‌های تولیدکننده آلومینیوم ایران داشته‌ایم.

مدیر عامل نالکو از ایجاد کارخانه‌ای جدید با ظرفیت تولید 500هزار تن آلومینیوم در ایران استقبال و تصریح کرد: ذخایر بوکسیت هند نشان می‌دهد تا 50 سال آینده ذخایر اطمینان بخشی برای تامین مواد اولیه در اختیار داریم.

رئیس هیات عامل ایمیدرو نیز در این دیدار با استقبال از همکاری دو طرف در زمینه پودر آلومینا و شمش آلومینیوم اعلام کرد: با توجه به روابط و همکاری خوب ایران و هند و همچنین وجود گاز فراوان در ایران و ذخایر بالای بوکسیت در هند،‌ این همکاری می‌تواند در بازارهای جهانی بسیار ثمربخش باشد.

مهدی کرباسیان ادامه داد: دو طرف با تشکیل کمیته مشترک می‌توانند زمینه همکاری‌های چندجانبه را فراهم کنند به طوری که ساخت کارخانه آلومینیوم،‌ ایجاد نیروگاه هزار مگاواتی و تامین بلند مدت مواد اولیه تولید شمش آلومینیوم را در برگیرد.

او افزود: چابهار با توجه به شرایطی که برای تولید رقابتی دارد منطقه‌ای مناسب برای ایجاد کارخانه آلومینیوم است. با توجه به مواد اولیه‌ای که هند در اختیار دارد می‌توان بخشی از نیاز به کارخانه‌های تولید شمش در ایران را در قالب همکاری بلندمدت تامین کرد.

در این نشست دو طرف توافق کردند،‌ به سرعت گروهی مشترک از کارشناسان،‌ گزارشی از چگونگی اجرایی شدن تصمیمات ارایه دهند.

طبق آمارهای بین‌المللی هند در سال گذشته میلادی 19.2 میلیون تن بوکسیت،‌ 5.4 میلیون تن آلومینا و 3.8 میلیون تن شمش آلومینیوم تولید کرد که از این رقم حدود 500 هزار تن آن در اختیار شرکت دولتی نالکو است. این شرکت در سال 1981 تاسیس شد و مالکیت آن در اختیار وزارت معدن هند است که اکنون رهبری تولید آلومینیوم در این کشور را برعهده دارد. نالکو علاوه بر تولید در زنجیره تولید آلومینیوم در فناوری تولید طبق با استانداردهای جهانی فعالیت می‌کند

آرشيو اخبار سايت...
Copyright 2012
تعداد کاربران: 40