مطالب حرفه ای و صنفی
گردهمایی روسای استانها و مشاوران شورای مرکزی نظام مهندسی برگزار شد
به گزارش صما به نقل از شورای مرکزی در این جلسه دکتر شیبانی اصل با اشاره به آسیب مدارک جعلی تاکید کرد : جهت تایید مدرک تحصیلی مهندسان در استانها ، چه در قبل و چه اکنون، از دانشگاه محل صدور استعلام گردد.
وی همچنین گفت : لازم است تا مصوبات غیرقانونی هیأتهای چهار نفره بررسی شود.
مدیر کل سازمان های مهندسی و تشکل های حرفه ای وزارت راه و شهر سازی با بیان اینکه بیشترین مکاتبات با دفتر تشکلها مربوط به شرح خدمات جدید برای رشته های هفتگانه و حق الزحمه جدید است ادامه داد : در شورای انتظامی کشور 700 پرونده راکد وجود دارد که نیازمند بررسی است.
دیگر موارد مطرح شده از سوی دکتر شیبانی اصل به شرح زیر است:
•با انجمن های مربوط به صنعت ساختمان بایستی تعامل صورت پذیرد.
•با توجه به اعتبار عضویت هیأت مدیره از اعمال ماده 123 جلوگیری گردد.
•مکاتبات برای 6 نظریه وزیر با شورای مرکزی صورت پذیرد .
•اخلاق مهندسی رعایت گردد.
•ایجاد تفکر سیستمی در نظامات مهندسی صورت پذیرد.
•اهداف هیأت مدیره در قانون مطالعه و برای بندبند اهداف، هیات مدیره استانها اعلام نماید تاکنون چه اقدامی صورت گرفته است
•اعضای هیأت مدیره در مورد انجام خدمات مهندسی همانند سایرین باید حدود صلاحیت و ظرفیت را رعایت نمایند.
•استانها حتماً باید دارای نظامنامه مالی، اداری، استخدامی باشند.
•سازمان استانها محل استقرار خویشاوند سالاری نیست.
•ترازنامه استان صرف مرکز استان نیست و کلیه شهرستانها را نیز شامل میشود.
•هیأت مدیره مجوز تغییر در مقررات ملی ساختمان را ندارد.
•تشکیل جلسات آسیب شناسی به صورت یک پروژه مستمر باید قرار گیرد.
•یک کمیتهای یا کار پژوهشی برای آسیب شناسی باید تشکیل گردد و برای آسیبها باید راهکارها مشخص شود.
مهندس متینی فرد ، رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان همدان نیز با بیان اینکه مجامع عمومی سازمان ها از مشکلاتی است که سالهای طولانی برای نظام مهندسی ساختمان استانها وجود داشته است، پیشنهاد کرد ردیفهایی از بودجه هزینههای منطقی سازمان از اختیار مجمع خارج شده ، اعضای فاقد پروانه امکان رأی نداشته باشند و بررسی ویژه برای وکالت نامههای مجمع عمومی صورت گیرد.
مهندس سنایی دشتی با بیان اینکه مشکلات استانها بدون ارتباط با هم یکسان است گفت : بنابراین نتیجه گیری میشود که مشکل یا از قانون نظام مهندسی یا از اجرای آن ناشی می شود.
عضو شورای مرکزی با اشاره به اینکه مسئولیت مجامع تعریف نشده است افزود : در سازمانها به صورت صنفی برخورد می شود اما هیأت مدیره اشتباهاً وارد توزیع کار، توزیع نظارت، توزیع بازو توزیع ژئوتکنیک شده و هیچ کدام از هیأت مدیره ها آموزش قانون را ندیده و شرح وظایف هیأت رئیسه در استانها مشخص نیست.
مهندس رمضانی ، رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان خراسان شمالی ، در ادامه جلسه گفت : به جای مدیریت عملکرد ارزیابی عملکرد را در دستور کار قرار داده و باید عملکرد سازمان های نظام مهندسی ساختمان که به سمت اداری شدن پیش رفته اند اصلاح شود.
مهندس بنیادی نژاد در این جلسه ضمن بیان اینکه باید از حاشیه بپرهیزیم و به اصل مطالب بپردازیم تاکید کرد : اگر نتوانیم مشکلاتمان را حل کنیم دیگران این کار را انجام خواهند داد و تبعات آن ناخوشایند خواهد بود.
وی گفت : پس از 20 سال از عمر سازمان می گذرد نتوانسته ایم جایگاه شایسته ای برای سازمان نظام مهندسی ترسیم کنیم تا سازمان بتواند به بلوغ خود در عرصه های حرفه ای دست پیدا کند و تاخیر در این مسئه به گونه ای است که با خطر از درون پاشی روبرو هستیم که ناشی از مشکلات درون سازمانی و ساختاری است.
رییس شورای انتظامی نظام مهندسی ساختمان افزود: بخشی دیگر از مشکلات ما به دلیل وجود سیاست ها ناهمگون در سایر دستگاه های موازی چون راه و شهر سازی و شهرداری ها ، استانداری ها و شورای شهر ها و تمایل این بخش ها به نفوذ در سازمان است که با اقدام وزیر راه و شهرسازی و ابلاغیه های اخیر این مسئله تا حدودی کنترل شده و بخشی نیز ناشی از ضعف ، ناکافی بودن و عدم شفافیت قانون و یا آیین نامه های اجرایی است.
وی تاکید کرد : اشکالات بسیاری در انتخابات دوره ششم رخ داد که خود نیز از دلیل این نابسامانی هاست ولذا باید نسبت به اصلاح بخش بازرسی ها و نحوه تعیین هیات های اجرایی انتخابات هیات مدیره ها اصلاحاتی صورت گیرد.
رييس شورای انتظامی نظام مهندسی ساختمان ادامه داد : نحوه برخورد با شناسنامه فنی ملکی و مجریان ذیصلاح در استانها با یکدیگر متفاوت است و ذخیره پول در سازمانهای نظام مهندسی ساختمان استانها مشکل ساز شده است لذا عملکرد سازمانها بایستی با یکدیگر هماهنگ شود.
دکتر مهروش کاظمی در ادامه جلسه گفت : وظایف هیأت مدیره برنامهریزی، زمینه سازی، نظارت، کنترل، حصول اطمینان با هدفهای قانون است. بنابر این باید در کلیه استانها در مورد وظایف هیأت مدیره بررسی شود که چه اقداماتی انجام گردیده است.
عضو شورای مرکزی بیان داشت : کارمندی در سیستم نظام مهندسی با مجموعههای دولتی تفاوت دارد. به همین دلیل است که حضور کارکنان در هیأت مدیرهها مشکل ساز است.
مشاور رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان در امور بانوان با اعلام اینکه علیرغم فعالیتهایی که در 31 استان انجام میشود صرفاً خروجی تبدیل به بزرگ شدن سیستم شده است و سازمانهای نظام مهندسی را پیچیدهتر کرده است ، افزود : وحدت رویه در استانها وجود ندارد شاید در ظاهر وحدت رویه باشد اما در واقعیت 31 استان جزیرهای هستیم.
دکتر سعید غفرانی رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران نیز در این جلسه با دسته بندی آسیب هایی که سازمان نظام مهندسی ساختمان با آنها روبرو است ، اظهار کرد : آسیبهای کوتاه مدت به اهداف سازمان نمیتواند صدمه بزند، اختلال در ساختارها کم است و شیوه برخورد سطحی بوده ، آسیب های میان مدت (بحرانی) صدمه به اهداف سازمان میزند در تشخیص اولیه نه ساده و نه مشکل است، اختلال در ساختار زیاد ایجاد میکند و آسیبهای بلند مدت صدمه به اهداف و بقاء سازمان میزند.
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران تاکید کرد : باید آسیبهای کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت به صورت تفکیک شده مشخص تا راه حل آن قابل ارائه گردد.
دکتر یداللهی نیز افزود : هماهنگی شورای انتظامی استانها با قوانین بایستی صورت پذیرد.
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان سمنان تاکید کرد : برای انتخابات اعضای گروههای تخصصی چون بحث تخصصی است نباید با رأی انجام گیرد.
مهندس علی پزشکی ، رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اصفهان نیز با تاکید بر اینکه آسیب شناسی رفتار اشخاص حقوقی، صلاحیت اشخاص حقوقی باید بررسی گردد ، گفت : شرح وظایف خدمات مختلف مهندسی باید تنظیم و ابلاغ گردد.
مهندس شهین باهر ، رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان آذربایجان شرقی در ادامه جلسه بیان داشت : اگر افراد بدون پروانه بتوانند در انتخابات شرکت کنند باعث میشود افراد وزین و باتجربه نتوانند رأی بیاورند.
دکتر آیت اللهی ، عضو شورای مرکزی ، با تاکید بر اینکه باید اقدامات انجام شده برای ارزشهای معماری اسلامی ایرانی بررسی شود افزود : لازم است نشریهای با کمک نظام مهندسی، وزارتخانه و دانشگاه با موضوع نقد چاپ شده و سازمانهای نظام مهندسی وارد فرایند و کیفیت نهایی شوند.
مهندس اسماعیلی ، مشاور رییس سازمان تاکید کرد که پاسخ های مربوط به اظهارات سایت صما از طرف شورا ارائه گردد.
مهندس صالحی نیز موارد زیر را در اظهارات خود بر شمرد :
•اعتماد عمومی جلب گردد.
•قراردادهای مدون تدوین شود.
•کارگران ماهر آموزش ببینند.
دکتر بدیعی عضو هیات رییسه شورای مرکزی نیز بیان داشت : مستندات این جلسه به دستور کار جلسه بعدی تبدیل گردد.
مهندس خان احمد لو ، رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم نیز نظرات خود را پیرامون 6 نظریه ابلاغی وزیر مطرح کرد.
آرشيو مطالب...