سیاره جدید «کپلر 452b» نام گرفته و شعاع آن تقریبا یک و نیم برابر زمین است. این سیاره در فاصله 1400 سال نوری از زمین، در اطراف ستارهای شبیه خورشید میگردد و مدار آن 385 روز طول میکشد که تنها کمی از سال زمینی طولانیتر است و آن را در منطقه Goldilock یا قابل سکونت و دارای آب مایع قرار میدهد.
اندازه سیاره جدید آن را در مرز بین یک سیاره صخرهای مانند زمین و یک سیاره گازی مانند نپتون قرار میدهد. همچنین جرم این سیاره احتمالا پنج برابر زمین است.
به گفته محققان، کپلر 452b احتمالا از یک جو ابری ضخیم و آتشفشانهای فعال برخوردار بوده و گرانش آن دو برابر زمین است.
ستاره میزبان این سیاره نزدیک به 1.5 میلیارد سال پیرتر از خورشید و 20 درصد درخشانتر از آن است.
این اعلام همزمان با بیستمین سالگرد کشف نخستین سیاره فراخورشیدی بود. 20 سال پیش مایکل مایور و دیدیر کولوز از دانشگاه ژنو موفق به شناسایی سیارهای در اطراف ستاره پگاسوس 51 شدند که 50 سال نوری از زمین فاصله دارد.
ناسا در بیانیهای اعلام کرد: سیارات فراخورشیدی بویژه جهانهای کوچک به اندازه زمین، 21 سال پیش تنها با قلمرو خیال تعلق داشتند. امروز و پس از این با هزاران اکتشاف بیشتر، ستارهشناسان در آستانه پیدا کردن چیزی هستند که انسان برای هزاران سال درباره آن رویاپردازی کرده است، یعنی یک زمین دیگر.
تلسکوپ فضایی 60 میلیون دلاری کپلر در سال 2009 با هدف بررسی تنوع سیستمهای سیارهای در کهکشان راه شیری پرتاب شد. علاوه بر آن، هدف دیگر این ماموریت، شناسایی سیارات صخرهای زمین مانند در مدار قابل سکونت ستاره میزبانشان بود.
کپلر، سیارات فراخورشیدی را با روش «گذر» شناسایی میکند. زمانی که سیارهای از برابر ستاره میزبانش عبور میکند، تا حدی نور آن را مسدود میسازد که با بررسی این کمنور شدن ستاره، کپلر قادر به به کشف سیارات احتمالی است.
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایسنا، تلسکوپ کپلر تاکنون 4661 کاندید سیارهای را شناسایی کرده که از آن میان، 1028 مورد آنها تائید شدهاند.
در مه 2013، این تلسکوپ فضایی پس از از کار افتادن دو چرخ واکنش از چهار مورد آن، مرحله اول ماموریت خود را به پایان رساند. چرخهای واکنش دستگاههایی شبیه به ژیروسکوپ هستند که موقعیت کپلر را در فضا حفظ میکنند.
این یافتهها در مجله Astronomical منتشر شده است.