ثبت نام | ورود
English
امروز يکشنبه 1403.10.2 Iranian Construction Engineering and Management
صفحه اصلی
مطالب حرفه ای و صنفی

صدور دو پروانه مجزای شهرسازی و ساخت
دو پروانه ساختماني به نام مالک و سازنده صادر شود دو پروانه ساختماني به نام مالک و سازنده صادر شود

معاون مسکن و ساختمان وزارت راه‌و‌شهرسازی گفت: برای هر ساخت و سازی دو پروانه شهرسازی و ساخت صادر خواهد شد.

حامد مظاهریان با حضور در ستاد خبری پیام ساختمان در نمایشگاه بین المللی صنعت ساختمان با اشاره به اظهارات وزیر راه‌وشهرسازی مبنی بر ضرورت اصلاح رویه ارجاع کار و نظارت مهندسان بر ساخت‌و‌سازها، گفت: آنچه وزیر راه‌و‌شهرسازی در این زمینه بر آن تاکید دارد، قرار است در قالب اصلاح مبحث دوم مقررات ملی ساختمان صورت بگیرد و به همین دلیل وزارت راه‌وشهرسازی خود را مکلف کرده طی چند ماه آینده این اصلاحیه را نهایی و مصوب کند.

مظاهریان افزود: در این اصلاحیه دو موضوع مهم مورد توجه قرار گرفته است؛ اولین موضوع «صدور دو پروانه ساختمانی» است به این نحو که برای ساخت‌وسازهای جدید در وهله اول «پروانه شهرسازی» که شامل اطلاعات ملک مورد نظر از قبیل امکان حجم‌گذاری مجاز، نوع کاربری تعیین شده در طرح تفصیلی، متراژ مجاز و هزینه‌های اخذ جواز ساخت است، صرفا به نام مالک صادر شود.

وی افزود: در این پروسه پروانه دوم، که «پروانه ساخت» نام دارد، بر خلاف پروانه اول، به مالک داده نمی‌شود بلکه به نام سازنده واجد صلاحیتی (مجری ذی‌صلاح)که قرار است در زمین مالک ساخت‌وساز کند، صادر می‌شود؛ با این توضیح که مالک حق دارد هر زمانی که بخواهد مجری ذی‌صلاح را عزل کند البته به شرطی که بلافاصله پس از عزل وی، مجری دیگری را انتخاب و معرفی کند.

موضوع مهم دیگری که مظاهریان در ستاد خبری پیام ساختمان به آن پرداخت مساله «اختیاری و رقابتی شدن انتخاب داوطلبانه مهندسان ناظر از سوی مالک»برای اعمال نظارت اختیاری بر روند ساخت‌وساز بود.

وی در خصوص نحوه اختیاری شدن انتخاب ناظر از سوی مالک گفت: در اصلاحیه مبحث دوم مقررات ملی ساختمان، انتخاب مهندس ناظر امری اختیاری تلقی می‌شود که در اختیار مالک است اما سطح دیگری در این اصلاحیه تحت عنوان «بازرسی» تعریف می‌شود که متعلق به دفاع از مقررات ملی و حقوق مردم بوده و عدم تضییع حقوق شهروندان را در ساخت‌وسازها تعقیب می‌کند.

مظاهریان تاکید کرد: در این سطح، بازرس یا بازرسان تضمین می‌کنند که آپارتمان ساخته شده تحت نظارت مهندس انتخابی، کاملا مبتنی بر نقشه‌ها، قوانین و مقررات ملی ساختمان است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر سیستم فعلی نظارت بر ساخت و ساز که در قالب ارجاع کار (معرفی مهندس ناظر)، نظارت بر کار وی و رسیدگی به تخلف مهندسان متخلف، همگی از سوی سازمان نظام مهندسی انجام می‌شود، دچار کاستی‌های قابل توجهی است، گفت: هم‌اکنون اکثر عوامل درگیر در سیستم نظارت بر ساخت‌و‌سازها از جمله خود مهندسان ناظر، مالکان، شهرداری، مجلس و... انتقادات جدی بر رویه فعلی وارد کرده و آن را دارای ایرادات اساسی می‌دانند.

متن کامل گزارش حضور حامد مظاهریان، معاون مسکن و ساختمان وزارت راه‌و‌شهرسازی در ستاد خبری پیام ساختمان در پانزدهمین نمایشگاه بین المللی صنعت ساختمان را در شماره آتی پیام ساختمان که روز شنبه 24 مرداد ماه منتشر خواهد شد مطالعه فرمایید.



آرشيو مطالب...


سید علیرضا آل یاسین : به نام خدا سلام سیستم ارجاع کار فعلی (البته به صورت عادلانه) به دنبال حذف کاستی های سیستم قبلی مهندس ناظر انتخابی وهمچنین حذف مراودات مالی وی با کارفرما بوده است.ایشان درباره این موضوع بحث نکردند؟ ایرادات "اساسی" رویه فعلی چیست؟ بازرسان همان طور که روند جاری نشان می دهد چقدر می توانند به نظارت همه ساختمان ها -با وجود عدم تجانسشان با تعداد کارها- برسند؟
Copyright 2012
تعداد کاربران: 40